Články

V této rubrice bychom vás rádi podrobněji seznámili nejenom s naší prací, ale zároveň vám i nabídli odpovědi na nejčastěji kladené dotazy týkající se zápisu dětí, prvních dnů pobytu dětí u nás a narozeninových oslav.

Ve školičce s dětmi jednáme co nejvíce rovnocenně a partnersky. Děti nám tykají a oslovují nás jménem. Děti necháváme povídat, nasloucháme jejich prožitkům a vyprávěním, ponecháváme jim a sdílíme s nimi jejich vnímání. Pokud na dětech něco žádáme, je pro nás důležité, aby to děti dělaly s jistým souhlasem a dobrovolně.

Montessori

09.01.2020

Ve školičce podporujeme kromě tvořivosti a volné hry dětí ještě Montessori. Na Montessori pedagogice se mi líbí především to, že jejím hlavním motorem je péče o všestranný rozvoj dítěte a podpoření jeho přirozených potřeb.

Ve školičce slavíme s dětmi také jejich narozeniny. Maminky poprosíme o několik fotografií z dosavadního života dítěte, zachycující ho jako miminko a potom jeho pokroky a zážitky (jak rostlo, už lezlo, pasadilo se, začalo běhat, plavat, poznalo kamarády, zvířátka, mělo nějakou oblíbenou hračku, sourozence, bylo u moře a jiné). Společně se všemi...

Děti potřebují pohodlné oblečení na hraní dovnitř i ven. Dejte dětem kompletní náhradní oblečení (ponožky, spoďárky, tepláčky, tričko). Děti mají během dne k dispozici aktivity s vodou (vodovky, mýdlová pěna, přenášení vody kapátkem), mohou si proto namočit rukávy nebo se jinak namokřit. Dětem, které přecházejí z plenek na nočník, dejte dostatek...

V případě zájmu o přijetí Vašeho dítěte k nám do školičky se s Vámi velmi rády sejdeme na informační schůzce. Během této schůzky Vám ukážeme naše prostory, předáme potřebné dokumenty a zodpovíme veškeré dotazy, týkající se zejména individuálních potřeb Vašeho dítěte. Ce je potřeba zajistit a co by mělo Vaše dítě umět před nástupem do školky?